keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Veeti ja Bibe sairastaa

Yöllä joskus 1.30 alkoi Veeti hengittämään hyvin raskaasti. Ajattelin ensin, että se näkee vain pahaa unta ja menin pojan herättämään. Kun koskis Veetiin se sai pienen kouristuksen. Siinnä kohtaa tajusin, että nyt on tosi kyseessä. Eläinlääkäri käski tarkistaa muut koirat ja lähteä Veetin kanssa asemalle. Muut olivat kunnossa. Ei muuta kuin Veeti autoon ja eläinlääkärin luokse. Veeti tiputukseen ja kokeisiin. Eläinlääkäri tutki ja katseli, mutta nopeasti ei ulkoisia merkkejä löytynyt paitsi kun suu avattiin. Suu ja nielu olivat palaneet kyseessä oli siis myrkky! Siinnä kohtaa eläinlääkäri soitti apuvoimia. Veeti jäi asemalle toisen lääkärin kanssa kun me lähdimme tarkistamaan loppuja koiria uudelleen. Vielä ei tiedetty mistä myrkky oli tullut.

Kun pääsimme perille tuli lauma iloisia koiria vastaan paitsi Bibe. Eläinlääkäri huomasi sen makaavan kauempana ja kouristukset olivat kovia. Bibe sai piikin suoraan suoneen jotta tilanne saataisiin laukaistua ja koiraa päästäisiin tutkimaan. Suu ja nielu palanut eli samaa myrkkyä. Pelkäsin niin paljonkun Bibe ei mikään nuori mies enää ollut, että menetämme hänet.

Eläinlääkäri soitti ja kysyi tuloksia, rotanmyrkkyä suurissa määrissä nuo kaksi olivat syöneet. Bibe sai hoitoa kotona kun sen tila oli heikko eikä siirtäminen ollut ainakaan vielä mahdollista. Eläinlääkäri sai soiton asemalta. Hänen ilme vakavoitui ja katsoi minuun. Odotin, että Veeti olisi noussut ylös, mutta tieto myrkyn määrästä ja laadusta oli tullut liian myöhään... Veeti oli nukkunut pois... Siinnä kohtaa en osannut ajatella mitään, kun Bibe alkoi taas kouristella. Lisää lääkettä suoraan suoneen. Joskus 4.45 eläinlääkäri lähti luotamme kun Bibe alkoi voida paremmin ja nousi jo ylös. Tyhjä olo valtasi mielen.. Veetiä ei haettu enää kotiin... Tai tuli hän, mutta vasta parin päivän päästä ja toisella tavalla mitä odotin. Tuhkat ripotellaan mereen.

Vieläkin on ihan arvailuna mistä koirat olivat ko. myrkyn löytäneet. Ja Biben kohdalla ei huokaista ihan vielä. Tarkkaillaan maksa ja munuais arvoja, koska tuollainen määrä myrkkyä voi vaikuttaa niihinkin.

1 kommentti: