maanantai 25. heinäkuuta 2011

Loppu kesä ja vaikeat päätökset

Kesä on ollut enemmän ja vähemmän kehnommalla kisautuksella lauma. Nyt kun alkaa häämöttää koulu kohta (onneksi ei ihan heti) täytyy alkaa miettiä kuinka ajan saa jaettua järkevästi ja pitää keskittyä vain tiettyihin lajeihin tiettyjen kanssa.

Myös raskas päätös on tehty. Tollerit kiehtovat ja kiinnostavat kovin. Viime pentue onnistui täydellisesti yli odotusten. Kolme pentua sai kaikki kivat ja harrastavat kodit ja sijoituskoirakin sai aktiivisen kodin. Sigituksen hellässä huomassa he kisaavat jo agissa MAXI II luokassa, mutta silti näyttää nyt siltä, että tollerit jää kasvatustoiminnasta pois. Enää tulee 2 maxsimissaan 3 jos astutan Lauhan myös. Eli ehdottomasti pentuja saa Fazia (Halifax de Verano) ja Gilla (Kokert Excellent Girl). Mietinnässä on myös Lauha (Kokert Golden Memory). Sen jälkeen tollerit tuossa pyörii niin kauan kuin ovat. Uusia en nyt ole hankkimassa kun nuorin tuli juuri Haovc:ista. Wini on Haovc Wind Scar. Wini oli sellaisesta yhdistelmästä mitä haluankin. Sukua löytyy hieman, mutta jalostuksellisesti se on arvokas. Itsellä paljon ei jalostukseen tai tarkan harkinnan kanssa olleita koiria paljon.

Myös japsien kasvatus saa jäädä yhteen pentueeseen. Ne saivat myös kivat kodit ja Simo on mainio kisakaveri, mutta sellaiseksi se saa jäädä. Olisi tietysti hienoa jos joku valkoisesta-pentueesta saisi pentuja jotta Fiian ja Paten hienot linjat jatkuisivat tulevaisuuden japseihinkin.

Olen samassa tilanteessa kuin jokin aika sitten... Vailla suuntaa ja päämäärää mitä haluaisin kasvattaa. Noutaja tarvitaan taloon, mutta tollerit ei kulje.. Labukka on vieläkin hullumpi vaihtoehto kun niitä on tusina kisoissa ja näyttelyissä. Kiharoita olisi muutama, mutta niitä ei halua kukaan. Kultsua olen miettinyt, mutta siinnäkin on mutta.. Katsotaan mitä aika tuo.

Täytyy alkaa hyvissä ajoin mainostamaan Gillan pentuja niin saadaan toivottavasti hyvät kodit myös heille.
Kokert Excellent Girl saamassa pentuja marras/joulukuun vaihteessa 2011.

Gillan suvusta tulee koira Passionate Swimmer jolla kaksi pentuetta Kokert B-pentue ja Ternen D-pentue. Kokertin pentueessa yhtä on ainakin käytetty jalostukseen (2kpl pentuja) ja Ternen D-pentueessa molempia (Dandy M: de Veranon pentue 3evm omistajilla 1 käytetty jalostukseen (. Dahlia M: 3 pentua joista kahta käytetty jalostukseen (Flamme: 4kpl tiedossa ei jalostukseen käytettävien määrää Flamant: 2kpl pentuja mahdollisesti kasvattajalle jäänyttä pentua käytetään jalostukseen)

Eli sukua on. Siltikin suosittelen, että Gillan jälkeläistä voisi käyttää kunhan katsoo ettei sukulaisiin sotkeennu ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti