tiistai 27. syyskuuta 2011

Voi tiputus...

Virtuaalikennel - a sim game kennel

Yö meni sitten valvoen eläinlääkärissä. Ilta lenkki ei onnistunut ihan odotetusti.. Jaettiin porukkaa hieman osiin kun lähdettiin lenkille ja minun mukana oli Enya (Puolukanvarpu) , Effy (Catacoger Effy), Sara (Deinzense Samantekevää), Fansu (L'Amour Toujours Fire Fox ). Tytöt saivat juosta irti paitsi Enya joka olisi lähtenyt ajoon melkovarmasti (suomenajokoira) koirapuistossa sitten uskalsin Enyan päästää myös ja katselin siinnä toohaavia tollerin alkuja kun yhtäkkiä havahduin ettei Enya ollut tarhassa enää *se pirskatin ajokoira* mietin mielessäni. Tollerit uskalsin päästää irtikin, koska ne pysyi hyvin lähellä minua. Soitin Marsille ja käskin tuoda Myrkyn paikalle jonka kanssa on ennenkin harjoiteltu kadonneiden koirien etsintää. Myrkky sai nopeasti vainun ja lähdettiin seuraamaan sitä. En tajunnut ottaa pikku tyttöjä kiinni vaan ne sai juosta seassa kun sitten vähän ajan kuluttua Enya löytyi syöksyi vapaana olleet Effy, Sara ja Fansu Enyan kanssa samalle ruoka apajalle. Hyi yök mikä löyhkä sieltä tuli. Korotetulla äänellä palautui tolleri tytöt ja Enya piti hakea. Olin melko varma, että vatsat ei tätä kestä. Lähdettiin kotiin ja muutaman tunnin kuluttua alkoi tyhjennys.. Tuntui ettei tule loppua ollenkaan. Enya ei enää noussut jaloilleen ja Effykin hoiperteli. Saralta petti jalat kun se yritti kävellä. Fansu oli kaikkein parhaimmassa kunnossa. Ei auttanut kuin vuorata auto ja lähteä lääkäriin. Lääkärissä Enya, Effy ja Sara pistettiin samantien tiputukseen. Fansulle riitti pahoinvointi pistos pelkästään se kun ei ole ahne niin ei syönyt oikeestaan ollenkaan.
Kolmen tuskaisen tunnin jälkeen irrotettiin Sara letkuista ja laskettiin viereeni lattialle jossa istuin miettien miksi en pitänyt kiinni nuorisoa... Sara hengitti tasaisesti ja makasi siinnä väsyneenä, mutta ihan tyytyväisen näköisenä. Mietin kuinka kertoa tämä tapaus Effyn kasvattajille/omistajille (Batter ja Veera). Ajattelin parhaaksi olla herättämättä ja lähetin tekstiviestin jossa luki näin:
Hieman huonoja uutisia. Effy pääsi iltalenkillä syömään pilaantunutta mausteista ruokaa niin paljon, että on viidettä tuntia tiputuksessa. Hengen hätää ei pitäisi olla.

Kuudes tunti ja Effy pääsi pois letkuista. Marsi oli jo siinnä kohtaa siirtänyt Saran kotiin ja Effy jäi makaamaan lattialle. Aamuyöstä mielessä pyöri syyt tällekkin tapaukselle. Enyasta ei kerrottu mitään. Se vain makasi siellä. Effy siirrettiin kotiin eläinlääkärin kehoituksesta. Heillä oli vaihtovuoro ja he kävivät yhdessä läpi mitä yön ainaka oli tapahtunut jotta päivystäjä pääsi lepäämään. Lähdin viemään Effyä kotiin joka vieläkin hieman heikko oloinen. Sanoin palaavani tunnin kuluttua katsomaan Enyaa joka pitäisi päästä myös pois. Kävin suihkussa ja söin pienen aamiaisen kun yhtäkkiä Marsi huusi, että kaikki ei ole vieläkään hyvin. Meinasin leipääni tukehtua kun juoksin katsomaan, että Effy makaa lattialla tärisee ja oksentaa verta! Ei muuta kuin Effy autoon ja äkkiä takaisin. Eläinlääkäri epäili heti kun kerroimme mitä oli tapahtunut, että koira on syönyt myrkkyä jossain kohtaa. Vasta-ainetta myrkytykseen ja testejä otettiin. Testit otettiin myös Enyasta jolle annettiin vasta-ainetta kaiken varalta. Effy tokeni onneksi suht nopeasti (3,5h) lisää tiputusta. Mutta Enya ei palautunut. Enya oli syönyt ilmeisesti myrkkyä niin paljon enemmän ja sille aloitettiin liian myöhään vasta-aineen antaminen. Eläinlääkäri kertoi, että Enya pystyisi elämään normaalia koiran elämää ikuisella lääkityksellä (sisäelimiä oli vaurioitunut) mutta normaali Enya se ei enää olisi.
Otimme lääkkeet ja Enyan sekä lupasimme katsoa miten elämä lähtee sujumaan.

Kotiin päästyä takalaatikko avattiin jossa Enya ja Effy olivat tai no enää Effy. Enya nukkui pois luotamme ajomatkan aikana :'( ensimmäinen ajokoiramme ja karmaiseva loppu... Kyllä tuntuu pahalle!

Pistin Effystä uuden viestin, että 3,5h lisää tiputusta sekä vasta-ainetta myrkkyyn tehosi. Nyt vain yritetään päästä takaisin normaaliin arkeen ja pysytään ihan omilla kulmilla lenkillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti